top of page

MØRKEFELTMIKROSKOP

MIKROFORUM leverer kvalitet mikroskoper fra Optika for de som stiller store krav til kondensor og objektiver for perfekt mikroskopering.

Optika-Microscope-B-510DK-darkfield-trin

Mørkefeltmikroskop for analyse av levende blod

Optika B 510DK med optimalisert kondensor for kun mørkefelt og X-led lys

Blod_darkroom-0149KAK23.11.jpg

Bilde: Kurs og foreleser Tom toftenes

Optika leverer en helt ny mørkefelt-modell B-510-DK med en skarphet som vi er svært fornøyd med.
Mikroskopet leveres komplett med alt du trenger for å starte opp. Den har en patentert mørkefelt-kondensor og som standard, IOS kvalitetsobjektiver (20x,40x, og 100x for immersjonsolje)
Okularet er 10x tilpasset for brillebruk, og dvs. med 100x objektiv og 10x okular får en forstørrelse på 1000 ganger med oljeobjektivet. (
Andre mikroskop av tilsvarende kvalitet ligger på kr 45.000 og oppover)

Fordeler og viktig info om Optika B 510DK

Den innebygde kondensor-lampa angir mindre varme,
slik at prøven «lever» lengre på prøveglasset, og du får bedre tid til å sjekke tidsavhengige biomarkører.Modellen har trinokular så en kan montere kamera på mikroskopet.

Denne modellen har forbedret de viktigste optiske delene som gir et bilde med 40-objektivet i toppklasse. I praksis er bildet så bra at olje-objektivet blir overflødig i klinikkarbeid og en sparer tid.

  • Trinokulær topp med 22mm feltnummer

  • True infinity optisk system (IOS) LABORATORY GRADE OPTICS

  • Helt sentrert kondensator for presis lysstyring

  • Planakromatisk optikk med mer enn 90% flatt felt

  • Betydelig optisk korreksjon, lav feltkurvatur og forvrengning

Trinokulaer-topp.png

Optika B-510DK Pris: ca kr 26.000,- eks. mva. (Med forbehold pga. varierende kurs og fraktkostnader)

Mørkefeltmikroskop brukes sammen med kamera. Vi erfarer at pasienter er svært opptatt av kamerabildet på dataskjermen, slik at de selv kan studere se blodbildet og følge med på de markører som er lett å forstå. Skal du lære å mikroskopere er du avhengig av repeterende kurs og teknisk oppfølging som mikroskop-kunde.

Mørkefeltmikroskopet stiller store krav til kamera fordi lyset er svakere enn på andre mikroskoper. Vanlige mikroskop-kamera med liten chip, gir mye bildestøy som setter ned bildekvaliteten , slik at kamera-bildet på skjermen ikke fanger opp det øyet ditt kan se i okularet . Rimelige mikroskop-kamera klarer ikke å fange opp soppmarkører når du viser bildet på skjermen for pasienten.

I tillegg bør kameraet leveres med en brukbart program som gjør det raskt å lagre bilder og video i journalen. Denne kvalitetsmodellen fra Tüchsen kan også kobles direkte til kontorskjermen , uten laptop. Tüchsen bruker de beste Sony-chipene, og leverer kamera til dyre forskning-mikroskoper som Seizz og Olympus og koster vanligvis fra kr 12000.- og oppover. Vi har forhandlet oss til en bra pris og selger dette kamera for kr. 8000 + mva.

Vi har laget en norsk bruksanvisning, og hjelper våre kunder med å bli kjent med programvare.

Vårt eget analyseskjema til bruk ved mikroskopering er også nyttig, slik at du kan arbeide raskt og systematisk. Mikroskopet leveres oppmontert og sjekket , en times kjøring fra Drammen.(ved lengre avstand beregnes reiseutgifter)

N

Miroskopteknisk support Mikroforum: Tom Toftenes, tlf: 906 92 918 post@mikroforum.no

bottom of page